top of page

Annerledes og spennende uke på Storetveit skole!Foto: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/1nX1B/jordkloden-er-multikulturell

Denne uken arrangeres det internasjonal uke på Storetveit skole. Her skal elevene få lære mer om hvor teknologien vår kommer fra, hvem som står bak arbeidet, arbeidsforholdene til arbeiderne, sosiale ulikheter som forekommer osv. Dette er en viktig uke, nemlig fordi vi informeres om hva som ligger bak skjermene vi ser på hver dag. Det er oppsiktsvekkende å få vite at for å lage en pc eller telefon, er det dessverre vanlig at barn jobber i trange gruver under dårlige forhold istedenfor å være på skolen. Arbeiderne som jobber i Kongo, får også svært dårlig betalt for det krevende og strevsomme arbeidet de gjør.

På onsdag ble det arrangert “OD-dag” på skolen, der alle elevene hadde som oppdrag å samle inn penger for å hjelpe arbeiderne i Kongo. Elevene kunne velge å jobbe i en bedrift, hjemme, eller finne på noe annet for å tjene inn penger. Det var et minimumskrav på å tjene 300 kr, noe som gjorde at Storetveit skole totalt kan bidra med en betydelig mengde penger. Dette er et veldig godt tiltak for å hjelpe arbeidere som blir urettferdig behandlet, slik at produksjonen av teknologisk utstyr kan bli mer forsvarlig.

I denne uken har vi tatt en pause fra vanlig skolearbeid, og stort sett mesteparten av fokuset har vært på arbeidere i Kongo, internasjonale forskjeller, historien til Kongo, og korrupsjon i ulike land i verden. Spesielt korrupsjon, fikk elevene erfare under den “urettferdige fotballkampen” vi hadde på torsdag. Her var dommerne bestukket, og noen lag fikk derfor flere fordeler i kampen. Dette er en god måte å demonstrere hvordan ting fungerer i ulike steder av verden. Det er også en god måte å få elevene til å forstå og reflektere over hvor urettferdig verden faktisk kan være.

Alt i alt har internasjonal uke vært en positiv og lærerik opplevelse, der elevene har fått lov å gjøre andre ting enn de pleier. Det har vært et avbrekk fra den vanlige skoledagen, noe som forhåpentligvis har vært gøy og spennende for alle.


No tags yet.
bottom of page