top of page

Book Club av Lili Trifilio - LoFi, Kjærlighet og SamfunnskritikkDu har kaskje hørt om det Chicago baserte power-pop gruppen Beach Bunny. Det som startet som soloprosjektet til forsangeren og gitaristen i bandet, Lili Trifilio sitt soloprosjekt, har utviklet seg til et kjent band som blant annet har varmet opp for Death Cab for Cutie, og har sin egen øst-kyst turnè fra halloween til desember i år, i tillegg til et nytt album har vært "in the works" siden mai i år.

Til tross for det som har blitt en gigantisk fanbase med bandet Beach Bunny, har Lili Trifilio likevel startet et soloprosjekt. Det skulle egentlig starte med tittelsingelen til EP-en med samme navn, Book Club 10. juni, men den ble utsatt til fordel for Cycles som kom 13. juni. Etter en lang sommer lanserte Trifilio endelig EP-en Book Club den 27. september.

I de 30 dagene fra lanseringsdatoen ble annonsert, ble små biter fra albumet vist fram i tekstform på Lili Trifilios Twitter. I tillegg til disse små smakebitene, diskuterte hun albumet med den aktive følgerbasen, og følgrene har til og med fått hatt noe å si i hva som skulle være på EP-en.

Instrumentalene på Book Club er mye mer "LoFi" enn det man er vant til å høre fra Beach Bunny, og minner ikke overraskende om solodagene til Lili Trifilio som Beach Bunny. Mye aukustisk lyd, mye gitar, piano, og lite trommer og andre perkusjoner.


Tekstmessig er Book Club alt fra kjærlighetssorg og kjærlighetserklæring, til knallhard samfunnskritikk. Der Bicycle handler om å sykle rundt i Chicago med forelskelsen sin, handler plutselig Barbie om plassen kvinner har i samfunnet. Den er også mye roligere og mer emo enn resten av det som kan kalles et rimelig upbeat album. Det er tøft å se folk ta opp kampen mot resten av samfunnet, og dette er heller ikke første gangen Lili Trifilio går ut mot samfunnet på denne måten. Bandets største sang inntil nå Prom Queen handler om hvordan samfunnet har en standard på den perfekte kvinnen, og hvordan det er disse som vinner kjønnhets- og populæritetskonkurranser.

Som tekstskriver er Lili Trifilio fantastisk, enten det handler om å gå på high school, eller kritikk om hvordan verden fungerer. Som komponist er hun også fantastisk, og all musikken passer sammen med tekstene. Her er det bare å glede seg til Honeymoon kommer ut en gang i framtiden.


No tags yet.
bottom of page