top of page

Noen klassikere du må se i høst!


På regnfulle høstdager, der det er kaldt og mørkt ute, så er det noen ganger utrolig deilig og bare legge seg på sofaen og nyte en god klassisk film! Om du sitter fast og ikke har peiling på hva du kan se på, så følg med her! Her er noen av våre beste og klassiske film tips.


Mamma Mia!

Denne musikalene er en soleklar favoritt hos meg. Den storslagne musikalen byr på musikk fra Abba som tar oss helt tilbake til 70 tallet, og flotte dansescener fra verdenskjente skuespillere. Sophie skal gifte seg, og er på jakt etter sin far før den store dagen. Etter å ha lest sin mors gamle dagbok, oppdager hun at moren har hatt tre tidligere kjærester. Noe som leder til spørsmålet, hvem av de er faren til Sophie? Etter å ha invitert alle tre i bryllupet sitt i hemmelighet, prøver hun å finne ut hvem av de som kan være den mystiske faren hennes.


500 days of summer

Filmen regissert av Marc Webb, er en romantisk drama komedie utenom det vanlige. Det blir tidlig sagt i filmen at dette IKKE er en romantisk film, noe som det selvfølgelig er. Dette er noe som gir filmen stor personlighet og er med på å gi filmen en veldig bra handling. Filmen handler om en mann og kvinnes usikkerheter når det gjelder å binde seg i et forhold. Filmen går fra at Tom (Joseph Gordon) forelsker seg i Summer (Zooey Deschanel), og til senere i filmen når vi ser hvordan alt blir mislykket, ettersom at Summer ikke ser etter et seriøst og bindende forhold. Noe jeg spesielt likte godt med denne filmen, var hvordan tidsrammen var og hvordan regissøren legger spesielt stor vekt på den, for å få det til å bli en stor del av filmen. Vi ser hvordan tiden hopper frem og tilbake mellom de 500 dagene. Dette gir oss et veldig bra perspektiv om hva hovedkarakterene føler og hva som skjer, på en helt unik måte! Denne filmen er utrolig bra og jeg anbefaler den til alle som liker romantiske og humoristiske dramafilmer.


The sound of music:

The sound of music er en stor klassiker og virkelig verdt å se! Filmen ble skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II i 1965, og vant hele 5 Oscar og mange flere priser. Musikalen er en av de største kinofilmene gjennom tidene og tar plass i 1939, altså under 2. verdenskrig. I filmen møter vi hovedpersonene Maria (Julie Andrews) og Kaptein Georg Von Trapp (Christopher Plummer. Maria må forlate klosteret og blir sendt til å passe 7 ulydige barn for en streng far. Ved hjelp av sang og moro klarer Maria å få gleden tilbake hos familien. Hun gifter seg med faren og filmen ender med at de må rømme fra byen, for å unngå at faren blir sendt ut i krigen. Denne filmen er utrolig moro og følger også med flere prisvinnende sanger, som blant annet Do-Re-Mi og The Sound Of Music.


No tags yet.
bottom of page