top of page

MachoMayne - På vei inn igjen?Jeg har fulgt MachoMayne "tett" siden han slapp Skolegården. Tett i den forstand at jeg nesten alene redigerer genius siden hans, har hørt sangene hans, og følger han på instagram. Så som du sikkert skjønner, følger jeg han egentlig ikke veldig tett, og han har helt sikkert mange som følger han mye tettere. Uansett er spørsmålet her: Hvorfor var MachoMayne på vei ut, og hvorfor tror jeg nå han er på vei inn igjen.

Personlig var første gang jeg hørte om MachoMayne var når broren min viste meg verset hans på Struttar Som En Struts og sa "Han her er like gammel som deg". MachoMayne var da 12 år gammel og spilte voldsomt på det faktum at han var en unge. Men nå er han som han selv sier, konfirmert. Han er på vei gjennom (eller har vært gjennom) stemmeskiftet. Simpelthen er hans nyeste singel siden det, og det er ganske tydelig.

Når man ikke produserer selv er det vanskelig å finne "sin lyd". MachoMayne produserte til å begynne med selv, men har etterhvert bevegd seg til at andre produserer for han. Instrumentalene har svaiet litt fra småsynthy, til dryppende, noe som er ironisk siden sangen det gjelder heter regn. Skolegården var bra, mest på grunn av et bra konsept og et catchy hook. Men den har ikke holdt seg så bra. Regn manglet alt dette, et slapt konsept, slapp beat, og slapt vers fra Angelo Reira gjorde at den ihvertfall for meg kan anses som MachoMaynes verste sang. NR. 3 var plutsleig noe helt annet. Det er den foreløpig eneste sangen til MachoMayne som går noe særlig dypere enn "jeg er kulere enn dere". Men det virker som han ikke turte å gi 100% med ideen han bruker på første verset om at skilte foreldre suger. For på det andre verset går han tilbake til god gammel skryterap, og så en outro som er litt av begge deler. Men på Simpelthen, virker det som om MachoMayne er litt mer bestemt med hva han vil. Det er fremdeles skryterap i aller høyeste grad, selv om den har en litt dypere mening om at man ikke skal bry seg om hva andre mener.

Men hva er egentlig så annerledes med denne sangen i forhold til de andre. Hovedsakelig for meg, så er det fordi sangen er enklere enn de andre.Beaten er enkel men ikke for enkel. Konseptet er enkelt, gjennomført, og gjennomtenkt. Sangen har ikke noen glorifisert outro, eller 5 ekstra gjennomganger av det siste hooket. Det er en helt enkel vers-refreng-vers-refreng låt. Og det funker. Han har greid å ikke ta seg selv så seriøst, og spiller på sitt eget image på en bra måte. Og alt dette kommer på et perfekt tidspunkt. For dealbreakeren her er at MacgoMayne, "han kiden" i rapmiljøet, er blitt "voksen". Og selv om han ikke lenger har stemmen som kunne vært en 10-åring, men heller har stemmen til en hvilken som helst 14/15-åring, fungerer det. Det er kanskje ikke en liten unge som rapper lenger, men denne eldre fyren, er bedre på alle områder. Linjene flyter bedre, stemmen passer bedre med musikkstilen, og den gode dosen selvironi er kirsebæret på toppen, som gjør dette til den beste MachoMayne sangen så langt.

No tags yet.
bottom of page