top of page

DEN NØDVENDIGE POTETFERIEN


Nå har det som er kjent for høstferien startet for østlendingene og om bare noen dager får bergenserne den etterlengtede ferien også. Og jeg tror ikke at jeg er den eneste som synes det er nødvendig med en uke fri nå. Men hvorfor har vi egentlig en høstferie? Og hvor kommer navnet fra? Det er der Potetferien kommer inn i bildet.

Navnet høst kommer jo av å høste inn noe. Før i tiden var nemlig ikke Høstferien en ferie den man satt inne å slappet av med TV eller en bok, reiste til andre land eller dro på hytten og spiste god mat. Men de gjorde rett og slett det navnet betyr, de høstet inn noe. Og det de høstet inn var poteter.

Så vi kan egentlig takke potetene for høstferien vi har i dag.

Et dikt om poteten:

Poteter kan brukes til alt

Bare strø over litt salt

Og vips har du en brilliant rett

Og jeg kan love deg at du blir mett.

Poteten har vært med oss i tunge tider

Tider der mange har kunnet sagt at de lider

Poteten har hjulpet mange i sult og slikt

Derfor har poteten fått et dikt.


No tags yet.
bottom of page