top of page

Lærernes fortid


Christopher Birks:

Hadde du noen dyr da du var yngre?

“Jeg har hatt veldig mange forskjellige dyr, for eksempel pinnedyr, frosk, kanin, marsvin og maurtue.”

Når bestemte du deg for å ha langt hår?

“Det var når jeg var 17 år. Foreldrene mine begynte å bli motstandere av det og da hadde jeg lyst på det.”

Cecilie Madsen:

Hvordan var du da du var ungdom?

“Da jeg var 14 år hadde jeg og venninnene mine et “språk”. Vi hadde koder som bare vi forstod. Jeg var ikke som alle andre, hvis alle hadde de samme skoene, da kjøpte jeg noen andre.”

Helga Økland:

Har du hatt noen gøye jobber tidligere?

“Jeg har jobbet som kassadame. Jeg var veldig opptatt av rettferdighet, så jeg lagde timeplaner hvor det sto alle ekstra minuttene jeg hadde jobbet, og gikk til sjefen etterpå. Jeg fikk ikke beholde den jobben for å si det sånn.”

Har du en rar opplevelse som skjedde med deg?

“Jeg var eneste vitne til et mordforsøk.”

Hans Stokkeland:

Har du hatt noen andre jobber enn den du har nå?

“Jeg har jobbet som slakter siden jeg var 14 år, og jobber fortsatt med det.”

Gjorde du noe rart da du var liten?

“ Jeg spiste ikke is fra jeg var 4 - 10 år.”

Randi Michelsen:

Har du en morsom historie?

“Jeg har en tvilling. Det var jeg som var den snille og hun som var pøbelungen. En gang i 9. klasse, skulle jeg hive en flaske til henne. Akkurat da jeg hev flasken reiste læreren seg opp, og flasken traff ham midt i hodet. “Hvem var det!”, ropte han. Jeg bare bøyde meg ned og så uskyldig ut. Tvillingsøsteren min sa “det var meg”, men da fikk jeg dårlig samvittighet og sa “nei, det var meg” og sånn fortsatte vi til jeg til slutt reiste jeg meg opp, pekte på søsteren min og sa “det var henne”, og hun måtte til rektor.

Hva ville du bli da du var mindre?

“Jeg ville bli prest, ikke spør meg hvorfor, men det var det jeg ville bli”

Ole Aleksander Knutsen:

Hva ville du bli da du var tenåring?

“Jeg hadde ikke peiling, to uker før jeg skulle søke på vgs, så sa jeg til min mor at jeg ville bli blikkenslager. Jeg har aldri sett min mor le så mye i sitt liv. Etter det hadde jeg ikke snøring.”

Laget av Thea, Leah, Jasmin og Veronika 17.09.18


No tags yet.
bottom of page