top of page

Hvilket land tiltrekker mest turister i året?


Vi i Storeting elevavis har skrevet om de mest besøkende landene i Europa;Frankrike, Spania og Tyskland. Vi har sett på de ulike turistattraksjonene i de diverse landene og hva det er som tiltrekker så mange mennesker til landene vi har skrevet om og hvilken opplevelse man sitter igjen med etter å ha besøkt et av disse landene.

Tyskland

Grunnen til at Tyskland har fått mange turister denne sommeren er på grunn av alle turistattraksjonene. Noen av mest kjente turistattraksjonene i Tyskland er Brandenburger Tor, Europark og Berlinmuren, for å nevne noen få. De fleste turistattraksjonene i Tyskland har en historisk bakgrunn. En stor grunn for at Tyskland har fått så mye oppmerksomhet denne sommeren er på grunn av folkefester og musikk rundt om hele landet. Uansett hvilke by du er i, er det mye du kan gjøre. De største reisedestinasjonene i Tyskland er: Berlin, Köhln, Frankfurt, Hamburg og München.

I Tyskland ligger en rekke av Europas største byer. I disse byene kan du finne mange spennende turistattraksjoner. Tysklands største by er Berlin. I Berlin bor det rundt 3,4 millioner innbyggere. Dette er i min mening den mest spennende byen i Tyskland. Dette er rett og slett fordi byen har alt man kan ønske seg. Museer, restauranter, fornøyelsesparker. Berlin har det meste. Du kan finne turistattraksjoner som Brandenburger Tor og Berlinmuren i Berlin. Brandenburger Tor symboliserer Tysklands gjenforening og marsrevolusjon, og er et vakkert bygg som tiltrekker seg mange turister årlig. To andre store byer i Tyskland er Hamburg og München. Dette er også store reisemål, og to veldig spennende byer. Hamburg er kjent for å være en av verdens største og vakreste havnebyer. München er kjent for å være hjemmet til et av verdens beste fotballag, Bayern München. Derfor er det et stort reisemål å dra til Bayern Münchens stadion, Allianz Arena.

Mat er stor del av Tysklands kultur og historie. Det finnes en rekke matretter fra Tyskland som turister liker å prøve ut når de drar til landet. Den mest populære maten i Tyskland er Bratwurst, Ketwurst, Schnitzel, Sauerkraut.

Alt i alt er det veldig mange turistattraksjoner i Tyskland, og det er ikke rart at Tyskland er det syvende mest besøkte landet i verden.


Frankrike

har i en årrekke ikke bare vært Europas, men også verdens mest besøkende land, og i fjor hadde de blant annet 83 millioner besøkende turister, noe som er snaue 15 millioner flere turister enn beboere i Frankrike. Den største grunnen for dette er nok alle mulighetene du har i Frankrike, du kan så å si gjøre hva som helst i Frankrike. Du kan ha alle slags forskjellige ferier og Frankrike passer til folk i alle slags aldre. Du kan ha strandferie på den franske rivieraen, byferie i Paris (Hvor man kan bl.a kan besøke Louvre) eller besøke ulike byer i Frankrike for å se fotball. Byene Paris, Lyon og Marseille er alle byer med store fotballklubber. Hver sommer arrangeres det også Tour de France i Frankrike, noe som naturligvis tiltrekker turister. De største turistattraksjonene i Frankrike; Disneyland, Louvre, Notre Dame og Eiffeltårnet er også en stor årsak for at folk besøker Frankrike.

Paris

I Paris ligger bl.a Eiffeltårnet, som er blitt et internasjonalt symbol for Frankrike. Eiffeltårnet ble bygget mellom 1887 og 1889. Tårnet veier hele 9000 tonn og består av 7000 tonn stål og 2 millioner bolter. Eiffeltårnet er en kjent attraksjon for turisme, med over 5,5 millioner besøkende hvert år og er 324 meter høyt. Om du besøker Eiffeltårnet kan du få 360 grader utsikt der du kan se 67 km utover horisonten fra tårnet, men det er ikke det eneste du kan gjøre, du kan også spise på “58 Tour Eiffel” som ligger i 1.etasje i Eiffeltårnet. Der kan du få god fransk mat og eksklusive desserter, mens du nyter 360 graders utsikten. I Paris ligger også et av verdens største museum, Louvre, som også er det mest besøkte kunstmuseumet i verden. I Louvre ligger 35 000 objekter og Mona Lisa som er utstilt på et område som dekker 60 600 kvadratmeter. Louvre får årlig nesten 9 millioner turister på besøk. Her kan du se objekter fra forhistorisk tid fram til 1800-tallet. Paris er også veldig populært for Shopping. Det finnes utallige eksklusive butikker i Paris. Noen av de beste shoppinggatene i Paris er avenue montaigne, rue du faubourg saint honoré og avenue des Champs-Elysées. Den siste gaten er hvertfall verdt et besøk. Med kinoer, kafeer luksuriøse butikker er Avenue des Champs-Elysées blitt en av verdens mest besøkende gater. Dette er bare noen få av de mange tingene du kan gjøre i Paris


Den franske rivieraen:

Den franske rivieraen er fylt med sol og strand-byer som passer for de fleste; vennegjenger, barnefamilier og kjærestepar. Om man drar til den franske rivieraen kan man legge seg til rette i en bukt med privat båt, dra til stranden for å sole seg eller kombinere strandlivet med bylivet som man bl.a kan gjøre i Nice. Om man drar til den franske rivieraen kan man kombinere oppholdet med dagsutflukter, stranddager og aktiviteter. Nesten over alt på den franske rivieraen kan man leie en vannscooter, paraglide fra båt eller få noen til å kjøre tube for deg. Man kan også leie en båt en dag og dra til en fin bukt og nyte dagen der. Man kan også dra til bl.a Saint. tropez eller Monaco for å besøke butikker eller nyte en strand som man er overalt ved den franske rivieraen. Den franske rivieraen passer til alle og man får garantert et vellykket og utrolig fin opplevelse om man besøker noen av stedene ved den franske rivieraen.

Disneyland Paris

Disneyland er om ikke den største, en av de største turistattraksjonene i Frankrike. Disneyland er en underholdningspark som ligger utenfor Paris. Disneyland har 13 millioner besøkende hvert år. Det er en park med attraksjoner for barn og voksne. Hovedattraksjonen i Disneyland Paris er Disneyland Parken, det er en temapark som er dedikert til Disney karakterer og eventyr. Om du reiser til Disneyland kommer du til å føle deg som om at du har vært i Disney og du kommer garantert til å sitte igjen med en opplevelse du ikke kommer til å glemme

Spania

Spania er et av verdens mest besøkte feriesteder i verden, med litt over 75 millioner besøkende i 2016. Noen av Spanias mest kjente byer, er byer som Madrid, Barcelona og Valencia. Madrid er hovedstaden i Spania og den største byen. Madrid har en befolkning på litt over 3 millioner og er en av de mest besøkte byene i Spania. Hvis du har lyst til å dra til Spania anbefaler vi det til deg på det sterkeste, sjarmerende gater, endeløse strender, late dager i solen og selvfølgelig fine spisesteder rundt ethvert hjørne. Passer for familier eller vennegjenger uansett alder, spania har alt å by på! Uansett når du drar på året er det bare sol og godvær og alt føles som en drøm.

Noe av det beste med Spania er at du ikke trenger å reise jorda rundt for bare noen få varme dager i solen. Fra Bergen tar flyturen cirka 4 timer.No tags yet.
bottom of page