top of page

Hvorfor bør skoler ha varm lunsj


Leserinnlegg - Varm mat på skolen: Mange skoler i tilbyr varm mat på skolen, Norge er ett av de stedene der de vanligvis ikke tilbyr varm mat eller ikke har kantine på skolen. Jeg synes selv at alle skoler burde ha kantine på skolen. Man sparer masse tid om morgenen på å stresse om å lage matpakke, og i steden for å ha med tørt brød eller mykt knekkebrød med svett ost og varmt vann, kan du heller spise et varmt måltid.

Hvis det er gratis kan alle spise det og ingen slipper da og ha med ekkel mat på skolen. Hvis det er noen foreldre som ikke har mye penger og ikke har nok penger til å kjøpe så mye mat, sånn at barn(a/et) deres kan ha med en god og sunn matpakke, så er det veldig bra. Hvis noen barn har med veldig usunn mat på skolen, så er det veldig bra å ha varmt mat/kantine på skolen, da kan barna spise et godt og sunt måltid. Det gir deg også mye mer energi og spise et godt måltid med med ordentlig mat, istedenfor kun skive. Veldig mange har også med seg veldig lite mat eller glemmer å lage matpakke til å ha med på skolen. På denne måten får alle i seg nok med mat og har mer energi til å gjøre skolearbeid. Det dumme med å ha varm mat på skolen / kantine, er at det tar mange år før det blir ferdig å bygge opp ( hvis det ikke allerede er på skolen fra før av ). Det koster veldig mye penger for kommunen og skolen for å få bygget opp en hel kantine for hele skolen, man trenger også veldig mye plass til å bygge opp en kantine, og det er det ikke alle skoler som har. Da har de heller ikke plass til at alle på skolen kan sitte der å spise samtidig. Når skolen bruker mye penger på å bygge en kantine, bruker de veldig mye, som de heller kunne brukt på å gjøre gøye ting med klassene, eller nye apparater som for eksempel disser osv.. Jeg synes at alle skoler burde ha varm mat på skolen, ikke bare skoler i Amerika osv.


No tags yet.
bottom of page