top of page

Her er litt påskeunderholdning du kan kose deg med i ferien!


1. Rise of the guardians (de fem legendene)


I denne familiefilmen fra 2012 møter vi legendene Jack frost, påskeharen, tannfeen, busemannen og vinterkongen. Når den onde skikkelsen pitch bestemmer seg for å ta knekken på all barndomstro i verden må de fem legendene på oppdrag for å passe på at barna fortsatt tror på dem. Dette er en koselig familiefilm som passer for alle over 7 år. Filmen ble nominert for 1 golden globe i tillegg til 14 andre vunnede priser og 31 nominasjoner. Denne filmen er på netflix.

2.Hop (Hopp)

I denne familiefilmen rømmer en påskehare hjemmefra for å oppfylle sine popstjerne-drømmer. Men når han utsettes for en bilulykke, er det plutselig opp til den uheldige sjåføren å redde påsken. Hopp er en utrolig fin og morsom film som passer for alle. Filmen er regissert av Tim Hill, mannen bak Alvin og gjengen, og er produsert av Illumination Entertainment - selskapet bak Grusomme meg.


3. Twin peaks

I denne klassiske krimserien fra 1990-tallet møter du detektiven dale cooper som prøver å løse et mord på en ung dame i den lille byen twin peaks. Serien ble skapt av David Lynch og Mark Frost. Anbefalt for alle over 12 år. Anbefales!

4. Kick-ass


Kick-ass er en håpløs actionkomedie fra 2010. Dave lizewski er en helt vanlig gutt på highschool som plutselig bestemmer seg for å bli en superhelt. Selv om han ikke har noe krefter, trening eller en god grunn til å gjøre det. Vi møter også den unge jenten hit girl, (som vist på bildet). Kick ass er en veldig morsom action film og anbefales for alle over 12 år.

Ikke en filmperson? Da har bibliotekar Inger en bok for deg!

Boken heter THE HATE U GIVE og er skrevet av Angie Thomas. Angie Thomas sterke debut om en helt vanlig jente, som havner i en uvanlig situasjon, tar for seg temaer som rasisme og politivold med intelligens, hjerte og urokkelig ærlighet. Inspirasjonen til The Hate U Give kommer fra bevegelsen Black Lives Matter. BLM er en internasjonal bevegelse som forsøker å bekjempe vold og systematisk rasisme av svarte. Denne boken har vi på skolebiblioteket, så den er det bare å låne!


No tags yet.
bottom of page