top of page

Denne medaljeoversikten MÅ DU SE!!


Det har vært et fantastisk vinter-OL av Norge i år. Norge fikk flest medaljer, og delte flest gullmedaljer med Tyskland. Den 23 olympiske vinterleken i Pyeongchang var faktisk Norges beste vinter-OL noensinne. OL i Pyeongchang var ikke bare Norges beste OL gjennom tidene, men ble også historisk grunnet Marit Bjørgen sin nye rekord som tidenes vinterolympier.

Skidronningen sitt historiske OL Marit Bjørgen er blitt tidenes vinterolympier. OL i Pyeongchang var det 23 olympiske vinterleken, og i dette OL slo skidronningen Marit Bjørgen Ole Einar Bjørndalen sin rekord. Når Marit Bjørgen smadret alle på 30-kilometeren i OL med over 2 minutter, passerte hun Ole Einar Bjørndalen sin rekord med hennes 8. OL gull. Noe som vil si at hun er tidenes vinterolympier. Derfor ble dette OL et historisk OL, både fordi Marit Bjørgen ble tidenes vinterolympier og fordi dette OL ble Norges beste OL noensinne.

Ole Einar Bjørndalen, forrige tidenes vinterolympier, ble i år tatt igjen av skidronningen Marit Bjørgen, etter at han ikke fikk deltatt i OL. Årets Vinter-OL var ikke som Bjørndalen hadde håpet på. Han ble ikke tatt ut i troppen etter at han har hatt dårlige resultater (40. plasser osv) før i sesongen. Bjørndalen sa selv at uttaket var urettferdig. Mange mener at alderen har svekket prestasjonene hans.

Johannes Høsflot Klæbo Johannes Høsflot Klæbo imponerte som forventet i vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Som 21-åring tok han hele tre gull. Hans utrolige rykk har ingen noen gang sett maken til, og man kan nok si med sikkerhet at Klæbo har en lys framtid. Han vant gull i 4x10 km med lag, klassisk sprint og lagsprint. Johannes Høsflot Klæbo kan man trygt si har nå innfridd som Norges største langrennstalent Under kan du se en oversikt over alle medaljene Norge fikk under OL i Pyeongchang 2018.

Pyeongchang 2018

Gull Sølv Bronse Totalt

  1. Norge 14 14 11 39

2. Tyskland 14 10 7 31

3. Canada 11 8 10 29

OL ble i år arrangert i Pyeongchang. Som sagt hadde Norge sitt beste OL noensinne!! I tabellen kan du se de 3 høyest rangerte plassene i år.

Sør-Korea som arrangerte OL kom på syvende plass med:

5 Gull 8 Sølv 4 Bronse Totalt 17 medaljer.


No tags yet.
bottom of page