top of page

Russelåter 2017


Russelåter i 2017

Nå nærmer russetiden seg med stormskritt, som også betyr at russelåtene er i full produksjon. Låtene blir bare grovere og grovere for vært år som går, og i medier den siste tiden har russen fått mye kritikk for tekstene.

Du har kanskje hørt russelåten playboy 2017 som er den låten som har fått mest oppmerksomhet i media dette halvåret. I denne sangen synger de om ulovlige handlinger, som å ha sex med mindreårige, voldtekt og prostitusjon. Eksempler på det er: «Er du tretten, er du med. Når du suger, så gå ned», «Si meg hvor mye må jeg betale for å få no’ fitte her?» og «du er en hore selv om du ikke får betalt». Slike tekster som dette fremstiller kvinner som sexobjekt, noe vi ikke vil ha noe av i dagens samfunn. Spesielt på grunn av alle voldtektssaker og overgrepssaker som faktisk skjer i samfunnet i dag.

Det er ikke bare russ som hører på sangene, men også mange barn og unge. Unge som vokser opp med å høre på slike låter får kanskje en oppfatning av at dette er greit, noe det absolutt ikke er!

Spørsmål som går igjen er hvorfor er låtene så grove? Russen vil ha skamløse, meningsløse, og fengende sanger. De trenger ikke nødvendigvis å gi mening, eller ha mye sammenheng. Innholdet skal ofte handle om alkohol og sex. Dette spiller produsentene videre på.

Russesanger er en viktig tradisjon for russen. Det er viktig at vi vet hva som er greit og ikke, slik at det ikke vil bli forbundet med noe dumt, dette skal tross alt være en feiring på at tretten års skole er over.


No tags yet.
bottom of page