top of page

Ta imot asylsøkerne


Flyktningene strømmer fra Afrika og over til Europa for tiden. Alle kommer med en drøm om å bo i et trygt og godt land. For mange av disse er Skandinavia drømmen. De reiser langt og ofte er det familier med så barn. Når de endelig kommer til Skandinavia er de allerede trøtte og slitne de har vært gjennom mye, og noen har til og med blitt smuglet inn i Europa, men når de kommer hit er det ikke akkurat slik de tenkte seg. For mange blir drømmen knust når de ikke får opphold eller må sove ute. Men er de heldige og kommer inn på et godt asylmottak, hvor de kan bo, er det ikke alle som øsker de velkommen. Den siste tiden har antall nedbrente asylmottak økt kraftig. Hele 26 asylmottak har så langt brent ned i Sverige de siste ukene, mange av disse har vært påtente.

Nå frykter ekspertene at det samme skal skje i Norge. Senest i natt, natt til 11 november, var det en brann på et asylmottak i Buskerud, hvor 162 personer ble evakuert. Om denne brannen var påtent eller ikke er fortsatt usikkert, men ekspertene frykter at det er på vei til å bli som i Sverige.

Flere andre steder i Europa har det også vært en rekke hærverk på asylmottak, som for eksempel i Tyskland hvor omtrent 200 asylmottak har blitt tent på eller tagget ned. Det er høyreekstremister som utfører disse handlingene. De ønsker ikke at det skal komme inn så mange asylsøkere. Men hva skal vi gjøre med dem da? Vi kan ikke sende dem tilbake til krig og elendigheter. Mange mindreårige kommer også alene, de har mistet alt, de trenger all den hjelpen Europa kan tilby.

De som tenner på mottakene tenker at landet vårt tar inn for mange asylsøkere. De mener at dette kommer til å ødelegge velstanden får og vi kommer til å gå konkurs. Flere bygg i Norge, også i Bergen, er blitt omgjort til asylmottak. Det er viktig å huske på at det er flyktningene som er i krise, ikke vi. Vi må ta imot flyktningene med åpne armer. Noen har allerede begynt, i Haugesund ble asylsøkerne tatt imot med mat og drikke, og de ble kjørt til asylmottak i busser. Det er viktig at alle gjør en innsats for å hjelpe de som er i nød. Vi må vise at det er trygt å komme til Norge.


No tags yet.
bottom of page